Het gerecht OM van Turnhout heeft woensdag een huiszoeking bij Bart Wellens in z'n privéwoning gehouden. De onderzoekers wilden nagaan of de Vorselaarse cyclocrosser doping heeft gebruikt.

Dat schrijven de Coreliokranten. Na zijn hartfalen net voor het BK had het parket van Turnhout informatie gekregen over mogelijk dopinggebruik.

De spilfiguur in het dossier is Luc Van den Broeck (46) uit Herentals. Hij is geen onbesproken figuur in de Kempense wielerwereld. Hij is de man achter Concap, een voedingssupplement dat hij in 2009 lanceerde.

Na de opvallende mirakelzege van  Wellens op 17 december in de veldrit van Essen, had het parket van Turnhout informatie ontvangen over mogelijk dopinggebruik. De dag daarop volgde de plotse ziekenhuisopname van het Vorselaarse crossicoon, die toen bijna bezweek na hevige koortsaanvallen daags voor het  BK in Hooglede-Gits.
 
Met een huiszoekingsbevel in de hand gingen de speurders van de federale gerechtelijke politie van Turnhout woensdag over tot 5 huiszoekingen. Behalve Bart Wellens en Luc Van den Broeck kregen ook de veldrijders Geert Wellens (broer van Bart), en Kevin Cant (Belgisch kampioen bij de elite zonder contract),  speurders over de vloer.
 
De huiszoeking bij Bart Wellens duurde ongeveer 2 uur.  Perswoordvoerder Inge Delissen van het OM in Turnhout bevestigt dat er huiszoekingen zijn geweest bij  Wellens en Van den Broeck. Het medische dossier van de renner is woensdag in het ziekenhuis van Geel in beslag genomen, in het bijzijn van een arts van de Orde van geneesheren.

Het parket wil niet kwijt of er ook verboden producten zijn gevonden.  In de zaak zijn geen arrestaties verricht. Niemand is voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Geen enkele persoon in het dossier is gisteren verhoord.

Niets gevonden
Bart Wellens zelf blijft ontkennen dat hij iets met dopinggebruik te maken heeft. Hij benadrukt ook dat er niets werd gevonden bij de huiszoeking.